Zamanında çok aradığım ücretsiz SSL sertifikası kurulumunu sizinle paylaşmak isterim. SSL sertifikaları hem SEO için hem de tarayıcıların “bu site güvenli değil” uyarısı için günümüzde şart. Uzatmadan konuya geçiyorum;
İlk olarak sslforfree.com adresine giriş yapıyoruz. Anasayfada yer alan adres satırına ssl kurmak istediğimiz site adresini yazıyoruz. Başına www koymazsanız da devam dediğinizde kendisi bu seçeneği otomatik ekliyor.
İkinci adımda karşımıza domainin sahibi olduğumuzu doğrulamamız için 3 seçenek çıkacak. Bu adım opsiyonlu hangisi kolayınıza gelirse o adımdan ilerleyin. Ben her zaman ortadaki seçenek “manual vertification” seiçiyorum.
Bu seçeneğe bastığımızda sayfanın aşağısında beliren bir doğrulama butonu var, bu butona basarak doğrula diyoruz ve yine sayfayı aşağı kaydırıyoruz.
İlk maddede beliren file #1 ve file #2 html dosyalarını indirelim. Daha sonra sunucumuza ftp üzerinden bağlanıp anadizine .well-known adında bir klasör oluşturuyoruz. Daha sonra bu klasörün içerisine girip acme-challenge adında bir klasör daha oluşturuyoruz ve indirdiğimiz iki html dosyasını bu klasöre yüklüyoruz.
Dosyaları yükledikten sonra Download SSL Certificate butonuna basıyoruz. Gelen ekranda ssl sertifikamızın bilgileri yer alıyor. Bu bilgileri cPanel üzerinden girmemiz gerekiyor. cPanel ekranımızı açalım.
Şimdi bu bilgileri cPanel üzerinden yükleme adımı kaldı. cPanel’e giriş yapıp SSL / TLS seçeneğine geliyoruz ve devamında Siteniz için SSL yükleyin ve yönetin (HTTPS) seçeneğine tıklıyoruz.
Gelen ekranda “Bir SSL Web Sitesi Yükle” başlığının altında Alan adı kısmndan domainimizi seçiyoruz ve aşağısında yer alan boş kutulara ssl for free sitesinden aldığımız bilgileri sırasıyla eşleştirerek yapıştırıp “Sertifika Yükle” butonuna basıyoruz. Kısa bir beklemenin ardından sertifika başarıyla yüklendi uyarısı gelecektir.
Tebrikler sitenize ücretsiz SSL sertifikasını kurdunuz. bu işlemden sonra sitenizin ve içerisinde yer alan tüm linklerin https:// ile başlamasına dikkat edin. WordPress kullanıyorsanız Really Simple SSL eklentisini kurarak bu işlemi kolayca halledebilirsiniz. Gerekli yönlendirmeleri yaptığınızda sorunsuz çalışacaktır. Bu sertifikanın geçerlilik süresi 90 gündür. 3 ay sonunda tekrar siteye girip aynı adımları tekrarlayarak sertifikanızı güncelleyebilirsiniz. Takıldığınız nokta olursa çekinmeden yorum bırakabilirsiniz.
Teşekkürler paylaşım için. Cpanel kullananlar panelden sitelerine direkt ekleyebilirler ssl sertifikasını.
merhaba, godaddy linux hosting hizmetinde cpanelden ssli otomatik kurmayabiliyor. zaten bu kurulum da değişti zero ssl üzerinden alınabiliyor. yeni halini anlatabilirim yakında veya cloudflare kurulumu olabilir.